Leren overgeven

Leren overgeven

Peter Hofland

Door: Dennis Kouwenhoven

Mijn verhaal over mijn leven zonder God en daarna mijn leven met God.

Ik ben niet gelovig opgevoed maar op 12 april 2015 ben ik tot geloof gekomen.

Toen ik jong was ging ik in het weekend weleens bij mijn opa en oma logeren. Als ik daar dan was ging ik met m’n oma zondags naar de kerk.

En dan ging ik mee, maar ik had er voor de rest niks mee, en als ik dan daar naar bed ging zong mijn oma altijd een liedje, en dat ging zo;

“Ik ga slapen, ik ben moe, sluit mijn beide oogjes toe, de Heer die houdt ook deze nacht, over Dennis getrouw de wacht, Amen.” 

En ik zong wel mee, maar het deed me niks.  Maar ja, als je vaak bij je opa en oma gaat logeren, dan kan je vanzelf dat liedje wel mee zingen.

Toen ik op school zat werd ik 10 jaar lang gepest. Ze deden allemaal vervelende dingen bij mij zoals; m’n banden leeg laten lopen, slaan, schoppen, kleding in de prullenbak gooien bij de gym, kleding nat maken bij de gym, ze scholden me uit voor dikzak en zeiden dingen als; “hebben je ouders je al opgegeven bij, help mijn kind is te dik ”.  En ga zo maar door.

Daardoor werd ik heel eenzaam en had ik geen zelfvertrouwen meer.

Op 12 april 2014 zag ik geen uitweg meer, het was zo zwart in mijn leven dat ik er een einde aan wilde maken.

En toen hoorde ik een Stem in me en die zei;

'Dennis.... Dennis niet gaan Ik heb een plan met jou leven en Ik hou van jou'.

En op dat moment toen dat stemmetje dat gezegd had viel ik achter over op de grond en mijn zwarte leven werd steeds lichter.

Het was niet dat het gelijk weer licht in mijn leven was, maar ik kreeg God in mijn leven en dat was genoeg.

Nadat dat was gebeurd ben ik naar catechisatie (Bijbelstudie van de kerk) gegaan en daar kwam ik erachter dat God tot mij gesproken had die avond.

Op 12 april 2014 was het een zwarte dag voor mij waarin ik een einde aan mijn leven wilde maken, en precies een jaar later op 12 april 2015 heb ik belijdenis gedaan van mijn geloof in Jezus en ben ik besprenkeld (gedoopt). Dat was een mooie dag!

Dat jaar heb ik zoveel van Gods liefde ervaren!

Maar ik vond het nog moeilijk om mijn leven volledig aan God te geven.

En dan deed ik nog wel is dingen wat niet kon, of ik dacht van; 'dat lukt me wel alleen, daar heb ik God niet bij nodig'. 

Maar ik heb geleerd dat dát niet werkt en je God overal bij moet betrekken in je leven. Maar dat vond ik vaak nog lastig.

Sinds die tijd ging ik op zondag naar de kerk, en als ik dan geweest was en weer weg ging, dan deed ik er voor de rest niks meer mee.

Totdat ik via een vriend naar een andere kerk ging (Evangelische gemeente Maranatha).

Toen ik daar kwam ging ik steeds meer God begrijpen en Hem volgen.

Ik deed nog niet alles met God, omdat ik het best lastig vond om mijn hele hart aan de Heer te geven.  Maar ik wilde dat wel heel graag. 

Toen kwam er een Alpha-cursus  en heb ik daar aan meegedaan. Daar leerde ik heel veel. Toch lukte het me nog niet om mij helemaal over te geven.

Totdat ik naar een week Bidden&Vasten ging van Herman Boon. Dat is 9 dagen niet eten en alleen water en bouillon drinken.

In die week heb ik nog meer de liefde van God gekregen en ervaren, dat ik daar eindelijk me hart aan God gegeven heb. En omdat ik daar zo blij mee was, heb ik me daar ook laten dopen.

Want de Heer had duidelijk gesproken in m’n hart;

'Dennis jij laat je hier dopen'.  

En ik zei;

'oké Heer als u dat wil dan doe ik dat'.

In eerste instantie wilde ik het namelijk niet omdat ik 2015 al gedoopt was door besprenkeling.

 Maar een paar weken eerder kwam ik met iemand in gesprek en ik zei tegen haar:

 ik zal me nooit laten onderdompelen omdat ik besprenkeld ben en een keer dopen is genoeg.

 Toen zei die vrouw tegen mij: Dennis als jij je soep eet. Doop je dan je brood in je soep of gooi je je soep over je brood heen?

Ik zeg: ik doop me brood in de soep.

Ze zei: nou dan, dan is onderdompelen dus de Bijbelse doop.

’s Avonds toen ik thuis kwam vroeg ik aan de Heer of dit klopte en of ik dit moest doen. Maar het bleef stil en dus liet ik het liggen.

Totdat ik dus bij Herman boon kwam.En sinds ik me heb laten dopen ben ik heel anders geworden. Ik kom er steeds meer achter wie ik ben en wat ik voor andere mensen kan betekenen.

En als ik iets moeilijks moet doen of het niet lukt dan bid ik, en God helpt me. Ik ben nu helemaal een kind van God!

Ik vond het leven zonder God zoooooooo mega saai, dat ik God niet meer uit me leven wil hebben. God verhoort mijn gebeden niet altijd gelijk, maar wel heel vaak.

Ik heb daar nog mooi voorbeeld van: Ik werkte bij een bedrijf en daar werd mijn contract niet verlengd en dus ging ik bidden; ‘Heer, geef me snel een andere baan want ik wil niet zonder werk komen te zitten’.  

Dezelfde dag werd ik door iemand gebeld en die vroeg hoe het met mij ging. Ik zei dat het beter kon want mijn contract wordt niet verlengd. 

Toen zei hij; ik ken nog een bedrijf die zoekt iemand in de auto banden. Dat vond ik goed en hij ging gelijk kijken of ik daar terecht kon.

Ik bad er opnieuw voor; ‘Heer, als dit is waar u wil dat ik ga werken laat het dan door gaan’.

Maar de Heer had dit bedrijf voor mij. Dus in een week tijd had ik ander werk. En daar heb ik het echt naar me zin. En ik merk ook hier dat God bij me is.

Dus ik ga lekker door met God te blijven volgen ik hou van Hem en God houd onvoorwaardelijk van mij.


1 Reactie

· 24 jun 2019 11:46:28

Mooi getuigenis! Ga door zo!

Reageer op deze post