Goede vrijdag !

Goede vrijdag !

Peter Hofland

Rare lui die christenen, de dag dat hun God vermoord werd noemen ze Goede Vrijdag. Wat is daar nou zo goed aan?

Afgelopen week stond de Notre Dame in brand en ging voor een groot deel in vlammen op. Zouden de Fransen dat volgend jaar ook gaan herdenken als een goede mooie dag?

Wie weet. In ieder geval werd wel duidelijk dat sommige mensen veel waarde hechten aan de Notre Dame en er in een paar dagen 700 miljoen euro werd toegezegd voor het herstel en de restauratie van het gebouw dat al in de steigers stond voor restauratie.

Niet iedereen kon dat begrijpen en naar de reactie bleek dat sommige er nog geen euro voor over hadden. Voor hun was het een waardeloos gebouw.

Op een zelfde manier kan er soms naar mensen gekeken worden. De een heeft  alles voor elkaar en wordt als waardevol beschouwd, terwijl een ander z'n leven in de steigers staat en met een zelfhulpprogramma of hulp van anderen z'n leven probeert op te knappen, is die waardeloos?

Hoe dan ook, we hechten waarde aan dingen, aan mensen. En vaak laat ons geld en onze tijd zien wat we waardevol vinden en wat niet.

Voor God is dat niet anders.

Hij liet ons zien, door naar deze wereld als mens te komen, dat Hij niet op een afstand blijft toekijken.

Sommige mensen verwijten God dat Hij niet goed kan zijn omdat Hij niet ingrijpt.

Maar het feit is dat Hij heeft ingegrepen in onze geschiedenis, maar op een manier die de mensen toen en nu niet verwachten.

Hij kwam om de kern van ellende aan te pakken; het hart van de mens, dat verblind, verwart en verhardt is door de zonde.

God werd als ons, en nam onze zonde en ellende op Zich aan dat kruis zodat wij weer als God zouden zijn; Heilig en Volmaakt.

Want dat was Zijn oorspronkelijke plan en nog steeds, om te leven met mensen, die naar Zijn evenbeeld geschapen zijn.

Aan het kruis liet Jezus zien hoe waardevol jij voor Hem bent. Hij gaf het kostbaarste wat Hij had; Zijn Leven voor jou, zodat wij vergeven, hersteld en vrij zouden zijn.

Goede Vrijdag laat ons zien hoe kostbaar we zijn voor de Vader!

De Hemel ginq failliet om jou en mij terug te winnen!

En die zelfopofferende Liefde heeft deze wereld verandert en zal dat blijven doen! 

Allerlei verschillende mensen hebben die Liefde in hun hart toegelaten in de afgelopen 20 eeuwen en dat heeft hun leven veranderd.

En als je de real-life verhalen leest op deze site, zie je dat dat nog steeds gebeurd.(http://thehappypeacemessage.nl...)

Wacht niet langer en roep vanuit je hart naar Jezus. Vraag om vergeving en geef je leven aan Hem Die Zijn Leven voor jou gaf!

Hij is te vertrouwen.

Hij laat je zien dat je waardevol bent en dat je leven zin heeft!

2 KORINTIËRS 5:14-15 ( quote uit de bijbel )

"Want alles wat we doen, doen we vanuit de liefde van Christus. Want we hebben begrepen dat één Mens is gestorven voor alle mensen. Dat betekent dat in Hem eigenlijk iedereen dood is. Hij stierf voor iedereen, met de bedoeling dat de mensen niet meer voor zichzelf zouden leven. De bedoeling is dat ze zullen leven voor Jezus, die in hun plaats is gestorven en die door God weer levend is gemaakt.’' 


Reageer op deze post