Furiade 2017

Furiade 2017

Peter Hofland

Vorig weekend mochten we Jezus delen op de Furiade in Maassluis
Onderstaand een verslag van wat we o.a. hebben meegemaakt.
"Ik ben gevonden door mensen die niet naar Mij zochten. Mensen die niet naar Mij vroegen, hebben Mij leren kennen."’
‭‭ROMEINEN‬ ‭10:20‬ ‭

Het 1e stel dat langs kwam om te schuilen voor de regen had een kater van de vorige avond, na gebed kwamen de benen gelijk. De jongen had een gelovige achtergrond het meisje niet en had ook meer aandacht voor het evangelie dan de jongen.
Chris een jongen van 19, ontving gebed en was open voor het evangelie maar wilde nog geen keuze maken en er nog over nadenken.
Na gebed zei René dat hij niet geloofde en niks met het geloof had, ik gaf hem de ruimte om te gaan maar in daarvan ging hij aan de statafel staan wat resulteerde in een lang en open gesprek, op het cruciale moment kwamen z'n vrienden de boel verstoren. Een van hen ontving gebed voor z'n rug waarna hij rustiger werd en snel wegging.
Er komen twee marrokaanse/turkse jongens aangelopen van ong. 14 jaar. Jeroen spreekt ze aan en na een kort praatje gaat er eentje zitten. Twee boeven waren het wel, Jeroen zegt na het gebruikelijke praatje of hij voor zijn benen mag bidden.
Hij antwoordt dat het goed is en na 1 of 2x proclameren, groeit ze been en hij voelde het en schrok en zat me aan te kijken of dat hij water zag branden.
Al lachend zeg ik: Ja dat is de kracht van Jezus! Zijn maatje kijkt en zegt: jemig eng man, echt spooky en gehaast lopen ze beiden snel weg.
Alex was een open en oprechte jongen die samen met z'n vrienden aandachtig naar het evangelie luisterde waarna ik voor hem mocht bidden en zegenen.
Een Jongen die een ernstig ongeluk had gehad nam plaats op de stoel, toen we voor hem baden ervaarde hij plotseling Gods kracht en kwam het verschil van bijna 1,5 cm gelijk.
Er liep een Turkse man langs, toen ik hem aan sprak gaf hij aan dat hij pijn in z'n heup had door slijtage.
Eerst wilde hij geen gebed omdat hij moslim was, maar na enig aandringen mocht het toch en merkte hij dat de pijn een stuk minder werd.
Leo bad samen met Jeroen met iemand uit Palestina voor gelijke benen, hij sprak alleen slecht Nederlands maar was wel emotioneel geraakt.
Marc heeft met Jolande mogen bidden die een heftig leven achter de rug had en het moeilijk had. Ze was moe en na het bidden stonden niet alleen haar benen weer recht maar gaf ze diverse keren aan dat de vermoeidheid was verdwenen. Marc heeft haar verder bemoedigt en vertelt dat ze geliefd is door God. Verder kon Marc met die man uit Palestina nog een gesprek voeren.
Ook nog met een ene Alex mogen bidden en het boekje van David de Vos meegegeven.
Op het eind van de dag kwam Nico voorbij fietsen, en een van ons sprak hem aan en hij kwam op de stoel zitten en ontving gebed. Daarna begon hij te discuseren met ons wat resulteerde in een lang gesprek . Hij had een hekel aan de God waarin hij niet geloofde, uiteindelijk gaf hij toe dat hij hoopte dat wij gelijk hadden. We mochten nogmaals voor hem bidden en hem zegenen, daar was hij kennelijk zo ontdaan van dat hij vergat z'n fiets mee te nemen... dus wie heeft er nog interesse in een elektrische fiets ?
Elke keer ervaren we weer de genade en zegen van God. Hij Leeft echt!!!
Op het eind van de middag nog even met de jongens naar de kermis geweest. Een geslaagde dag


Reageer op deze post