Furiade 2019

Furiade 2019

Peter Hofland

Na een week regen elke dag was het zaterdag eindelijk droog met zelfs nog een beetje zon.

Ik had geen idee wie ik kon verwachten die dag, maar al gelijk na het klaarmaken van de kraam kwam Leo aangelopen om te hepen.

Er kwam een stel aangelopen van buitenlandse komaf. Ze bleken boeddhist te zijn en de vrouw had last van haar rug te hebben, maar haar benen bleken wel gelijk te zijn. We konden voor haar bidden en ze gaf aan dat de pijn minder was. Helaas was de communicatie wat gebrekkig omdat ze niet goed Nederlands konden verstaan of spreken.

De vrouw die met haar kraampje naast ons stond was geïnteresseerd in wat we deden en kwam op de stoel zitten. Ze bleek een verschil in beenlengte te hebben en merkte dat er wat gebeurde met haar been toen we voor haar baden. Ze was perplex toen we haar de foto’s voor en na het gebed lieten zien van haar benen. Ze zij dat ze even tijd nodig had om het te verwerken. Ik vroeg haar wat ze wist over Jezus en zo begon een goed gesprek met deze filosofische psycholoog. We konden elkaar op veel punten beamen, maar de exclusiviteit Jezus als enige Weg bleef nog een hindernis, toch nam ze dankbaar het evangelie van Johannes in ontvangst en zou het zeker gaan lezen.

6E96AF7A C3D6 4864 9FA7 8A58E5704358

Judith haakte later op de ochtend ook aan en deelde met veel voorbijlopende mensen wat en kon regelmatig voor ze bidden.

Aan het eind van de ochtend kwam ook Marc langs. Een die al eerder die ochtend d langs was geweest kwam speciaal terug om door Marc voor zich te laten bidden omdat ze daar vorig jaar zoveel aan had gehad.

Er liepen twee jongens langs waarvan ik er één herkende, ik nodigde ze uit voor gebed, maar “daar geloven wij niet in, wij geloven wel, maar niet in dat". "Verspil je tijd niet aan ons, wij geloven al” Toch bleven we met ze praten over de wonderen die God doet en ook door hen heen wil doen en probeerde zo dat religieuze struikelblok in hun denken af te breken. Ze zeiden dingen als; “we zijn niet perfect, we blijven nog zondigen” waarop we zeiden dat de bijbel zegt dat we volmaakt zijn in Christus (Hebr.10:14)

We spraken een man aan die uitgebreid met ons in gesprek ging, hij had een hekel aan de God waarin hij niet geloofde. Hij kwam uit een streng gereformeerd gezin en had het geloof in God vaarwel gezegd, ook al gaf hij ruimschoots toe dat de natuur een groot wonder is waardoor hij erkende dat er wel ‘meer’ moest zijn. Na een lang en goed gesprek waarin ik hem naar Jezus bleef wijzen, gaf ik hem het evangelie van Johannes mee en vroeg hem het te lezen en Godsbeeld dat hij had naast het leven van Jezus te leggen. Dat zou hij doen, en… voegde hij er aan toe, kunnen je bidden voor mijn schouder, vorig jaar hebben jullie daar ook voor gebeden en toen ik thuis kwam is een paar dagen weggebleven.

Een man vertelde dat hij de banner ‘Healing station’ herkende uit Rotterdam waar ook regelmatig een groepje mensen stond het evangelie te delen. Hij geloofde zelf niet, maar dacht dat alle geloven hetzelfde zeiden. Ik deelde dat alle religies ons vertellen wat wij moeten doen om een beter mens te worden en bij God te komen, maar dat God in Jezus naar ons toe kwam en onze voeten waste en Zijn leven voor ons gaf, en dat wij kunnen ontvangen wat God voor ons gedaan heeft.

's Middags kwam Jan erbij om mee te helpen. Jan bad o.a. voor mijn pols waar ik al een aantal weken last van had. Na een aantal keer bidden was het gelukkig beter.

Jan sprak twee vrouwen aan die bleken bij het Wachttorengenootschap te zitten (Jehova’s Getuigen), en ze maakte op een ietwat felle manier duidelijk dat God niet geneest door gebed, maar wel de kracht geeft om het te dragen. Het draait om liefde! Om liefde draait het! Zei ze op een strenge felle manier ( heel overtuigend ;-) ) 

Toch konden we Jezus’ woorden met hun delen (die we eerder met de twee jongens hadden gedeeld), Die heeft gezegd; zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend ik ook jullie (Joh.20:21), ….deze tekenen zullen de gelovigen volgen, op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen genezen (Marc.16:17,18) …Wie in Mij gelooft, de dingen die Ik doe, zal hij ook doen en nog grotere want ik ga naar de Vader (Joh.14:12)

CF39759F 22F1 4F40 A6B0 0B5FDB593138

Een man kwam op de stoel zitten en ontving gebed en hij deelde dat hij depri was door de omstandigheden waarin hij was terechtgekomen, we moedigen hem aan om naar de kerk te komen.

Aan het einde van de middag kwamen Roelof en Gretha ons meehelpen.

Een oudere man liep voorbij en kwam op de stoel zitten, na gebed raakte we verder aan de praat en bleek de man al 91 te zijn ( maar zag er uit als 75 ). Ik zei dat hoewel hij hopelijk nog jaren voor zich heeft er een tijd komt dat hij heen gaat en vroeg of hij wist waar naartoe. Dat wist hij niet want er was nog nooit iemand teruggekomen om het hem te vertellen. Ik vertelde hem over het kado van God van vergeving en eeuwig leven en ging achter hem staan om het te illustreren. Als ik u nu een kado wil geven, wat moet u dan doen? "Omdraaien en het aanpakken". Zo is het ook met God, je keert je tot Hem, vraagt vergeving en ontvangt eeuwig leven. De man zou er over nadenken maar wilden dat niet op straat doen.

Als laatste kwam er meisje op de stoel zitten terwijl ze zat te wachten op haar ouders. Ze hield van lezen en had een boek in haar handen over zombies. Ik kon haar het evangelie geven, waarop ze zei dat ze het zeker zou gaan lezen.

Een geslaagde dag op de Furiade, dank U Jezus!


Reageer op deze post