Betovering en vrijheid

Betovering en vrijheid

Peter Hofland

Paul schreef aan de kerk die hij in Galatië had gesticht een indringende brief.

 In die kerk kozen de mensen er toen voor om na de vrijheid die hadden geproefd en ervaren door het evangelie van het Koninkrijk van God, (waar de Geest van de Heer is daar is immers vrijheid, Gal.2:4, 2 Kor.3:17) om opnieuw onder verstikkende regels te gaan leven en waar een uiterlijk kenmerk moest gaan bepalen of je er wel bij hoorde. Ze kozen om onder wetten en regels te gaan leven, het ging opnieuw om uiterlijke zaken, dat was hun ‘evangelie’ geworden, daar stelden ze hun vertrouwen op, dát gaf hun een gevoel van veiligheid. 

Maar het Evangelie van Jezus Christus gaat om het hart ( 1 Sam.16:7) waar je verantwoording neemt (Gal.5:13) en leeft uit geloof dat zich uit in liefde ( Gal.5:6)De christenen in die gemeente waren blind geworden voor de eenvoud van het evangelie. (2 Kor.11:3) Deze blindheid noemde Paul een betovering. (Gal.3:1) De geest van intimidatie, manipulatie en controle had zich meester van hun gemaakt en ze werden opnieuw slaaf van hun vlees. (Gal.5:19-21) 

Maar naast het vaststellen van het probleem laat Paul ook de oplossing zien: Het verkondigen van de waarheid van het Evangelie van het Koninkrijk. (Gal.4:16) Immers, het kennen van de waarheid maakt vrij is wat Jezus zei. (Joh.8:32) In de brief herinnert hij de gelovigen aan de waarheid die ze uit het oog verloren waren;“Je bent vrijgemaakt ! Ga dan niet opnieuw onder het juk van menselijke regels en tradities leven die je blind maken voor de werkelijke vrijheid die je hebt als zoon van God! “ (Gal.5:1) 

De zaken die toen lokaal speelde zien we ook nu in de kerk, maar niet alleen in de kerk, maar meer nog daarbuiten. De wereld is in de ban geraakt van een virus en betoverd door de heersende macht met het vaccinatie evangelie. Het is opnieuw de weg van intimidatie en manipulatie door leugens en misleidende informatie, naar absolute controle. Wanneer je onder deze betovering leeft wordt je blind voor de vrijheid die je had, er vestigt zich een nieuw abnormaal in je denkpatronen. Door middel van nieuwe rituelen ( handen wassen, afstand houden etc.) wordt je onderbewustzijn hergeprogammeerd. Dit is in talloze (religieuze) sektes het geval geweest. Wanneer je hier in mee gaat en onder deze geest komt ben je niet langer voor rede vatbaar en wil je niks anders horen. 

Deze geest van betovering dient verbroken te worden over jouw leven, zodat je weer als een gezond autonoom persoon kan denken. 2 weken geleden kwam er iemand bij mij langs die onder deze betovering zat. Op dat moment was ik Paul z’n brief aan de Galaten aan het lezen en ik zag de overeenkomsten met deze tijd. Ik sprak hier over met hem en zei dat hij van deze betovering moest worden verlost. Uiteindelijk gaf hij toe en mocht ik voor hem bidden, en ik brak de betovering over hem in de machtige Naam van Jezus! Hij werd diep geraakt en z’n ogen stonden anders na het gebed. Ik zei dat hij nu vrij was, maar als hij opnieuw naar de valse profeet (de media) zou gaan luisteren, hij opnieuw onder die betovering zou komen.Een paar dagen later stuurde God iemand anders op z’n pad die hem hetzelfde vertelde ( los van mij ) en hem voedde met de waarheid. 

Het antwoord op de betovering is bevrijding door gebed en de waarheid.Twijfel je of je gebonden bent door de betovering van religie of van de staatspropaganda ?Stuur me een bericht en als je oprecht bent dan breek ik die betovering over je in de machtige Naam van Jezus! Vindt je me na dit te lezen knettergek? Succes ermee, en leef je slavenleven. (Openb.22:11)

Maar wij zijn door God geroepen tot vrijheid! (Rom.8:21)


2 Reacties

Herman · 14 nov 2021 16:33:00

Amen! Wat een waarheid en inspiratie, dit stukje. Dankjewel. Ik stuur dit door, want helaas zijn er veel broeders en zusters onder de betovering.

Broertje · 27 jan 2022 22:30:00

Amen! Wat een waarheid en inspiratie, dit stukje. Dankjewel. Ik stuur dit door, want helaas zijn er veel broeders en zusters onder de betovering.

Reageer op deze post